Danish Superliga

3 DAGE TILBAGE

Nedtælling til sæsonstart med Esbjerg fB

Sæsonen 2018/19

Oprykkerne fra Esbjerg fB var  helt store positive overraskelse i 2018/19 sæsonen. Vestjyderne var ekstremt stabile sæsonen igennem og holdets rutinerede spillere i Halsti, Austin og Kauko fandt perfekt sammen med unge himmelstormere som Lungi, Petre og Kristensen og imponerende 56 point i 36 kampe betød, at Esbjerg vandt bronze. Det bedste resultatet i 15 år. Det bliver spændende at se, om John Lammers tropper kan holde momentum og gentage kunstykket fra 2019/20 sæsonen.  

saesonen_i_tal.png


Hjemme på Blue Water Arena var Esbjerg rigtig stærke. Vestjyderne tabte blot tre af 18 hjemmekampe og hentede hele 33 point. Havde man leveret ligeså godt på udebane, havde man måske spillet med om sølvmedaljerne.  

saesonen_hjemme.png


På udebane hentede man godkendte 23 point, men man tabte også halvdelen af sine 18 kampe væk fra de trygge rammer i Esbjerg. Der er bestemt forbedringsmuligheder på udebane, hvor man i sidste sæson især havde svært ved at finde offensive løsninger. Blot 17 gange fik man modstandernes netmasker til at blafre, så kan Esbjerg blive skarpere i omstilingsspillet i de kampe, man er presset længere tilbage på banen, ser fremtiden lys ud for de fremadstormende vestjyder. 

saesonen_ude.png


 

Nøglespillere

Joni Kauko. Årets spiller i Esbjerg i sidste sæson var den finske midtbanedynamo Joni Kauko. I sine to sæsoner i Randers kom han blot på måltavlen tre gange, men i Esbjerg har han med hele otte sæsontræffere været brandvarm. Det bliver spændende at se, om Kauko sammen med resten af Esbjerg holdet kan holde samme høje niveau som i sidste sæson, når man på papiret har en forholdsvis smal trup i forhold til også at skulle ud og spille europæisk i juli og august. I sæsonen 2017/18 oplevede man Lyngby Boldklub, der havde vundet bronze i sæsonen forinden, have svært ved at finde kræfterne til at spille med i tre turneringer, og 'De Kongeblå' kunne gå til vinterpause på 12. pladsen i tabellen og endte med at rykke ud. Dette skrækscenarie skal John Lammers og co. for alt i verden forsøge at undgå. Her bliver Kauko med sin fight, løbevillighed, rutine og målfarlighed en vigtig spiller for vestjyderne. 

 

noeglespiller_kauko.png


Jeppe Højbjerg. Den 24-årige målmand havde bortset fra et par enkelte udfald en fremragende 2018/19 sæson. Han var den målmand med flest redninger af alle målmand i ligaen og holdt buret rent 13 gange. Det kunne kun F.C. København keeper Jesse Joronen matche. Kan Højbjerg levere præstationer fra samme hylde i 2019/20 sæsonen, må Esbjerg forventes igen at spille med i den sjove ende af tabellen. 

noeglespiller_hoejbjerg.png


Tilgange og afgange i sommerens transfervindue

Tilgange: Pyry Soiri (Admira Wacker), Mathias Rosenørn (Thisted FC), Nicklas Røjkjær (Viborg FF)

Afgange: Brent McGrath (Kontraktudløb), Adnane Tighadouini (Malaga), Carlo Holse (F.C. København), Mads Hvilsom (Hobro IK), Kristian Riis (FC Midtjylland), William Møller (Kontraktudløb), Klaus Moesgaard (Kontraktudløb), Lasse Mikkelsen (Næstved Boldklub)

 

Startprogram i 3F Superliga

Esbjerg starter ud på MCH Arena i Herning, hvor man har gode dugfriske minder fra sidste sæsonen. Her sluttede man nemlig oprykningssæsonen af med at vinde 2-1 og sikre bronzemedaljerne. Ulvene fra Midtjylland må dog forventes at komme til kamp med langt større intensitet denne gang mod Esbjerg, der ikke har tradition for at give sig selv den bedste sæsonstart, når man lægger ud på fremmed græs. Esbjerg har nemlig ikke vundet de seneste otte gange, man har sparket sæsonen i gang på udebane. Efter kampen mod FC Midtjylland venter Hobro og hernæst FC Nordsjælland, OB og AaB, der alle bejler til en plads i Top 6.    


program.png


Udgivet
09/07/2019