Danish Superliga

2 DAGE TILBAGE

Nedtælling til sæsonstart med FC Midtjylland

Sæsonen 2018/19

FC Midtjylland indtog efter 20 spillerunder andenpladsen med 44 point. I sæsonen forinden lå man på førstepladsen med 47 point (målscore på 50-23) efter de første 20 spillerunder, så midtjyderne havde næsten holdt pointsnittet fra sin mesterskabssæson. Ulvene kom også blæsende ud fra vinterpausen og hentede med seksten point i de sidste seks kampe Grundspillet flest point af alle. Desværre for FC Midtjylland smed man for mange point i de første fire runder af Mesterskabsspillet, hvor man hentede blot éjn sejr og F.C. København gjorde rent bord. Ambitionerne er høje i FC Midtjylland, hvor man ikke stiller sig tilfreds med sølvmedaljer og en pokaltitel, så man må forvente en flok revanchelystne Ulve, der kommer ud til den nye sæson med ild i øjnene. 

saesonen_i_tal.png


På hjemmebane var FC Midtjylland ekstremt stærke. MCH Arena er en frygtet udebane for de fleste hold og med rette. FC Midtjylland var med 28 point i 10 kampe efterårets bedste hjemmehold. Man tabte dog to af sæsonens tre sidste hjemmekampe, men her havde man med nederlaget til FCK i Telia Parken i spillerunde 30 allerede vinket farvel til guldet og var matematisk sikret sølvmedaljerne.

saesonen_hjemme.png


På fremmed græs leverede FC Midtjylland mindre godt og vandt blot otte kampe på udebane. Ved vinterpausen var man blot femtebedste udehold, og selvom man spillede sig op i foråret, hentede Ulvene hele 10 point færre på udebane end i mesterskabssæsonen. Skal FC Midtjylland for alvor byde F.C. København op til dans i den kommende sæson er kravet flere point på udebane.   

saesonen_ude.png


 

Nøglespillere

FC Midtjylland har en giftig offensiv med mange strenge at spille på. Brasilianske Evander viste prøver på sit tårnhøje topniveau, Onuachu var med sin fysik en håndfuld for de flest centerforsvarer, mens Awer Mabil bidrog med otte assists. Herudover har man også driblekongen Gustav Wikheim, lynhurtige og bomstærke Mayron George, tilbagevendte Artem Dovbyk samt den nyindkøbte tank center forward Sory Kaba, som med et prisskilt på mere end 20 millioner må være tiltænkt en hovedrolle i den kommende sæson. Én ting er sikkert: FC Midtjyllland kommer styrket ud af sommerens transfervindue med en yderst potent offensiv og en stor sult på at vinde 'the Double'.    

fcm_radar.png


Jakob Poulsen. Den 36-årige FC Midtjylland kaptajn er hjernen på holdet og var med den spiller i hele ligaen med flest nøgleafleveringer (92). Med Evanders ankomst er Jakob Poulsen trukket lidt længere tilbage på banen, hvor han agerer balancespiller og sætter det offensive spil fremragende op. 

noeglespiller_poulsen.png


Erik Sviatchenko. Den fysisk stærke centerforsvarer er hjertet på FC Midtjylland holdet. Han kommer med en fantastisk udstråling, power og er en fremragende duelspiller. Sviatchenko var den spiller i ligaen i sidste sæson med fjerdeflest bolderobringer og er med sin store styrke i luftrummet også en trussel på Ulvenes offensive dødbolde.   

noeglespiller_sviatchenko.png


 

Tilgange og afgange i sommerens transfervindue

Tilgange: Sory Kaba (Dijon FCO), Paulinho (Esporte Clube Bahia), Søren Reese (leje retur), Mikael Andersson (leje retur), Kristian Riis (leje retur), Michael Baidoo (leje retur), Gloire Rutikanga (leje retur), Chuma Anene (leje retur), Nikolaj Kirk (leje retur), Sebastian Buch (leje retur), Henry Uzochokwu (leje retur), Victor Torp (leje retur)

Afgange: Rafal Kurzawa (SC Amiens), Rilwan Hassan (SønderjyskE), Sammy Skytte (Stabæk)

 

Startprogram i 3F Superliga

FC Midtjylland sparker sæsonen i gang hjemme på MCH Arena mod Esbjerg fB. Netop Esbjerg tabte man 2-1 til på eget græs i sidste kamp i sæsonen,, hvor der simpelthen var motivation til forskel på de to hold. Mon ikke kampbilledet er en lidt anden i sæsonpremieren. Herefter kommer FC Nordsjælland på besøg, hvilket sjældent går stille for sig. Der er nemlig scoret 3,8 mål i snit i de sidste 10 indbyrdes opgør. En hæsblæsende midtjysk sæsonstart venter.

program.png


Udgivet
10/07/2019