Danish Superliga

2 DAGE TIL FORÅRSSTART

COUNTDOWN - FC MIDTJYLLAND

Status på efteråret

FC Midtjylland indtager efter 20 spillerunder andenpladsen med 44 point (målscore på 50-19). I sidste sæson lå man på førstepladsen med 47 point (målscore på 50-23) efter de første 20 spillerunder, så man har næsten holdt pointsnittet fra sin mesterskabssæson. MCH Arena er en frygtet udebane for de fleste Superliga-hold og med rette. FC Midtjylland er med 28 point i 10 kampe ligaens bedste hjemmehold, mens der på udebane er plads til forbedringer, da man med 16 point (målscore på 19-13) blot er ligaens femtebedste på fremmed græs. 

 

Formkurve - hvad vej peger pilen

I første halvdel af efteråret hentede Ulvene 19 point (målscore på 19-8), mens man tankede hele 25 point ind på kontoen i anden halvdel (målscore på 31-11). FC Midtjylland sluttede efteråret stærkt af med tre sejre ud af tre mulige, og pilen peger i den grad opad for midtjyderne, som tilmed har forstærket sig i vinterens transfervindue. Det ligner allerede nu et parløb med F.C. København i toppen af tabellen, da man har hele 14 point ned til Brøndby IF på tredjepladsen.

 

Nøglespillere

Paul Onuachu. Den nigerianske angriber er FC Midtjyllands topscorer med 11 sæsontræffere. Den 2 meter høje angriber har været fremragende spillende i især efterårets sidste halvdel, hvor han har scoret 10 mål i sine 10 optrædener for Ulvene. Kan Onuachu fortsætte i foråret og løfte sin scoringsprocent, der lige nu ligger på 20 et par procent, kan forwarden måske blande sig i kampen om Select Topscorertitlen. 

Jakob Poulsen. Den elegante 7'er er dirigenten på midtjydernes midtbane, hvor han agerer effektiv stødpude defensivt og sætter sine holdkammerater perfekt op offensivt. Poulsen er den spiller i hele ligaen, der har skabt flest chancer (50), og Ulvenes anfører har noteret sig for fem mål og fire assist i sæsonens første 20 kampe. Han er måske midtjydernes vigtigste spiller, og finder han sit topniveau frem til foråret, skal F.C. København præstere mindst ligeså godt i foråret som i efteråret for at vinde Danmarksmesterskabet.  

 

Vinterens transfervindue

Tilgange: Chuma Anene, Evander Ferreira, Manjrekar James, Junior Brumado, Patrick da Silva Ferreira Souza, Rafal Kurzawa

 

Afgange: Kaan Kairinen, Alexander Munksgaard, Jakup Thomsen, Frederik Brandhof, Babajide David

 

 

Resultater i træningskampe

FC Midtjylland 4 - 1 FC Fredericia (Målscorere: Gustav Wikheim (2), Jibril Abubakar, Erik Sviatchenko)

Hamburger SV 5 - 3 FC Midtjylland (Målscorere: Mayron George, Erik Sviatchenko, Bozhidar Kraev )

FC Midtjylland 4 - 2 FC Astana (Målscorere: Mayron George, Rilwan Hassan, Gustav Isaksen, Paul Onuachu)

FC Midtjylland 2 - 2 Shanghai SIPG (Målscorere: Babajide David)  

 

Slutprogram i Grundspillet

FC Midtjyllands slutprogram i Grundspillet ser rigtig fint ud, da man ikke møder nogle af de øvrige hold i Top 4. I efteråret hentede Ulvene blot 11 point i de omvendte kampe mod de seks hold, man skal op imod i februar og marts, så måske programmet er sværere end det lige ser ud. Skal midtjyderne holde trit med F.C. København i topstriden, skal der hentes flere point i 'returopgørene'.Til forårets første kamp mod Vendsyssel FF har FC Midtjylland Rasmus Nicolaisen ude med karantæne. FC Midtjylland's slutprogram i Grundspillet kan ses nedenfor:

Vendsyssel FF (u)   

AaB (h)

AGF (u) 

FC Nordsjælland (h)   

Hobro IK (u) 

SønderjyskE (h) 

Udgivet
06/02/2019