Danish Superliga

2 dage til 3F Superliga

Nedtælling med nr. 2 - F.C. København

Status efter 24 spillerunder

F.C. København indtager andenpladsen i 3F Superliga med 50 point efter 24 kampe. 7 point færre end på samme tidspunkt i sidste sæson.

F.C. København har været stærke hjemme i Telia Parken, hvor Løverne har hentet 10 sejre og 31 point. Det er bedst af alle i 3F Superliga. På udebane har Ståle Solbakkens tropper dog haft det svært og tabt hele fem af 12 kampe og hentet 19 point. Til sammenligning har rivalerne fra FC Midtjylland hentet 34 point på fremmed græs.

Expected Points

Ser man på stillingen med 'Expected Points briller' havde F.C. København med 39 xPoints været placeret helt nede på fjerdepladsen. Den simple forklaring er, at F.C. København er skarpere i både modstandernes og eget felt end flere af deres nærmeste konkurrenter. Dette spænd ser man ofte i Expected Points tabeller, fordi de førende hold ofte har de dygtigste afsluttere og stærkeste målmænd. 

Få større indblik i Expected Goals her og se OPTA's definitioner på xG og xA
https://www.optasports.com/services/analytics/advanced-metrics/ 

Sten Grytebust startede sæsonen ud i F.C. København buret, men som efteråret skred frem erobrede Kalle Johnsson med flere fremragende præstationer pladsen i målet. Den svenske keeper har blot lukket 20 mål ind i 17 kampe, selvom F.C.København defensiven har givet flere åbne chancer væk i denne sæson end de normalt har for vane at gøre. Mange husker nok Kalle Johnssons helt fantastiske refleksredninger i derbyet i Telia Parken mod Brøndby, som var med til at sikre Løverne sejren.       

F.C. København anfører Carlos Zeca har holdt et ekstremt højt niveau siden sin ankomst i sommeren 2017. Den græske midtbanekriger er den spiller i hele ligaen, der i denne sæson har været mest på bolden (1.718 afleveringer) og vundet flest dueller langs jorden (173) og flest tacklinger (74). Zeca blev i januar fortjent kåret til Årets 3F Superliga-spiller af en jury bestående af alle 14 cheftrænere i landets bedste række, landstræner Aage Hareide, Peter Rudbæk og en journalistrepræsentant. 

Jonas Wind startede sæsonen ud som lyn og torden med fem mål og en assist i de første seks kampe, men en korsbåndsskade kastede desværre grus i maskineriet. Wind har arbejdet hårdt på at komme tilbage fra sin skade og startede på bænken i københavnernes sidste træningskamp. F.C. Københavns stjerneangriber Dame N'Doye har brugt Corona pausen på at blive opereret, så der er hårdt brug for, at Wind kommer hurtigt op i omdrejninger og tilbage på det høje niveau fra sæsonstarten. Imellemtiden må de to andre unge FCK stjerner i svøb - Mikkel Kaufmann og Mohamed Daramy - tage over.  

Form i foråret

F.C. København har fået en svag start 2020 med blot fire point i forårets fire kampe mod Esbjerg, Silkeborg, AaB og AC Horsens. Skal F.C. København holde puste fornyet liv ind i mesterskabsdrømmen skal der hentes to sejre i Grundspillets to sidste spillerunder.  

Mål og højdepunkter fra forårets 4 kampe

 

Slutprogram i Grundspillet 

F.C. København sparker sæsonen igang igen mod naboerne fra Lyngby, hvor de forsvarende danske mestre er favoritter, selvom de sidste to besøg på Lyngby Stadion ikke har kastet point af sig. Herefter kommer Randers FC på besøg i Telia Parken i en kamp, hvor hjemmeholdet er storfavoritter. F.C. København har vundet de sidste seks indbyrdes opgør mod Randers med en samlet målscore på 16-1.

Karantæner mod FC :

F.C. København har ingen spillere i karantæne i 25. spillerunde.

Udgivet
25/05/2020