Danish Superliga

14 DAGE TIL FORÅRSSTART

SUPERLIGA COUNTDOWN - HOBRO IK 

Status på efteråret

Hobro IK har haft et svært efterår og indtager før forårets kampe 14. pladsen i Superliga. Nordjyderne er det hold i ligaen, der har scoret færrest mål (16) og er sammen med AC Horsens det hold, der har lukket flest mål ind (37). Hjemme på DS Arena har man hentet godkendte 13 point, men på udebane har man blot skrabet tre point sammen og er sammen med Vejle Boldklub det eneste hold, der stadig jagter sæsonens første sejr på fremmed græs. Skal Hobro sikre overlevelselse i Superliga skal nordjyderne have forbedret deres udebanestatistik. 

 

Formkurve - hvad vej peger pilen

I efterårets første halvdel havde Hobro særdeles svært ved få point på kontoen. I sæsonens første 10 kampe lykkedes det blot at hente én sejr og spille tre kampe uafgjort, og nordjyderne kunne notere sig for en målscore på 9-24. Især defensivt havde man problemer med at holde modstanderne fra fadet og i særdeleshed på de defensive dødbolde var der plads til forbedringer. Som efteråret skred frem fik man dog langt bedre styr på organisationen i holdet og i de sidste syv kampe lukkede man blot fire mål ind. I efterårets sidste 10 kampe lykkedes det at hente 10 point (målscore 7-13), hvilket svarer til et pointsnit på 0,91 mod 0,6 i sæsonens første 10 kampe. Man kan derfor sige, at pilen peger i den rigtige retning for Hobro, som var hårdt ramt af skader på nøglepositioner i store dele af efteråret.  

 

Nøglespillere

Pål Kirkevold. 22 mål i 36 optrædener taler sit tydelige sprog. Pål Kirkevold var ustoppelig i 2017/18 sæsonen og løb med Superliga topscorertitlen, men i denne sæson har nordmanden blot været på banen i syv af 20 kampe. Hobro er med 16 sæsonscoringer det mindst scorede hold i ligaen, men en skadesfri Pål Kirkevold i topform vil give nordjydernes offensiv en helt ny dimension i foråret. Ikke blot i forhold til scoringer, men også i forhold til at vinde og fastholde bolden på modstandernes halvdel. Pål Kirkevold var nemlig den spiller med flest vundne dueller langs jorden i sidste sæson (174). 

Jesper Rask. Keeperen har været en travl herre i Hobro målet i denne sæson. Han er nemlig den målmand af alle, der har haft flest afslutninger imod sig (110). Han er den målmand med flest redninger (73), men er også den der lukket flest mål ind (37). Rask var svingende i sine præstationer i den første halvdel af efteråret, hvor han lå nede på en redningsprocent omkring de 53 pct. i de første 13 spillerunder, men i de sidste syv spillerunder har den stærke keeper leveret fremragende præstationer og ligget på en redningsprocent helt oppe omkring 90 pct. Kan den rutinerede keeper ramme et lige så højt niveau i foråret, som han gjorde i efterårets sidste syv spillerunder, ser Hobros chancer for overlevelse kraftigt forbedrede ud.

 

Vinterens transfervindue

Tilgange: Ingen

Afgange: Quincy Antipas, Baye Djiby Fall, Alexander Molberg

 

Resultater i træningskampe

AaB 1 - 2 Hobro IK (Målscorere: Julian Kristoffersen, Vito Hammershøj Mistrati)                    

 

Slutprogram i Grundspillet

Hobros slutprogram i Grundspillet ser på forhånd vanskeligt ud, da man bl.a. skal krydse klinger med ligaens nummer 1 og 2 - F.C. København og FC Midtjylland. I efteråret hentede man blot fire point i de omvendte kampe mod de seks hold, man skal op imod i februar og marts. Til forårets første kamp mod AC Horsens må nordjyderne undvære Edgar Babayan der sidder udenfor med karantæne. Hobros slutprogram kan ses nedenfor:

AC Horsens (h)

FC Nordsjælland (u)

Esbjerg fB (h)

AaB (u)

FC Midtjylland (h)

F.C. København (u)

 

 

Udgivet
21/01/2019