Danish Superliga

13 DAGE TIL FORÅRSSTART

SUPERLIGA COUNTDOWN - VEJLE BOLDKLUB

Status på efteråret

Vejle Boldklub rykkede op i Superliga som vindere af NordicBet Liga, men de rødblusede fra Nørreskoven har haft et svært første halvår i Superligaen, hvor man før forårets kampe indtager 13. pladsen. Oprykkerne har især haft problemer rent offensivt og blot fået modstandernes netmasker til at blafre 17 gange. Kun Hobro IK og AC Horsens har scoret færre mål i efteråret. Hjemme på Vejle Stadion har man hentet godkendte 12 point (målscore på 13-15), men på udebane har det haltet mere. Her han man blot skrabet fire point sammen (målscore på 4-18) og er sammen med Hobro IK det eneste hold, der stadig jagter sæsonens første sejr på fremmed græs. Skal Vejle Boldklub sikre overlevelselse, skal oprykkerne have kickstartet offensiven og blive bedre til at skabe chancer og score på udebane. 

 

Formkurve - hvad vej peger pilen

Vejle Boldklub kom rigtig fint fra land i sæsonen og tabte blot én af sæsonens første fem kampe, men i de sidste 15 spillerunder har oprykkerne haft langt sværere ved få point på kontoen (10 point og en målscore på 10-26). Man kan derfor sige, at pilen har peget nedad for Vejle, der dog har benyttet vinterpausen til at hente markante forstærkninger ind herunder islandske Kjartan Finnbogason, som i de sidste to sæsoner har nettet henholdsvis 10 og 9 gange for ærkerivalerne AC Horsens.

 

Nøglespillere

Allan Sousa. Vejles brasilianske angrebses har været oprykkernes helt store offensive profil i denne sæson, hvor han haft en fod med i næste halvdelen af holdets 17 scoringer (8 af 17). Sousa startede sæsonen som lyn og torden med scoringer i de fire første kampe, men gik herefter lidt i stå rent scoringsmæssigt og kunne gå på vinterpause med seks sæsontræffere i tasken. Brasilianeren giver Vejle x-faktor på sine bedste dage, og kan han genfinde mållformen fra sæsonstarten kan oprykkernes offensiv få et tiltrængt boost. Et målsnit under 0,7 mål pr. kamp, som var snittet i de sidste 16 kampe, vil nemlig med stor sandsynlighed være ensbetydende med, at Vejle Boldklub bliver en del af overlevelseskampen i maj.   

Mads Greve. Forsvarsgeneralen er lederen i Vejles centrale forsvar og har en vigtig rolle både defensivt og i det offensive spil. Defensivt er han den Vejle spiller med flest clearinger (105), tredjeflest bolderobringer (22) og næstflest vundne luftdueller (42)., og rent offensivt er han den Vejle spiller, der med 2.025 afleveringer har været næstmest på bolden efter Yilber Ramadani, hvoraf hele 82,1% finder en medspiller. Derudover har Vejle kaptajnen bidraget med to sæsonscoringer. Vejle Boldklub var med afstand det hold der lukkede færrest mål ind i NordicBet liga i sidste sæson (24 indkasserede mål i 33 kampe), og kan jyderne med Mads Greve i spidsen genfindende den defensive stabilitet fra 2017/18 sæsonen, ser foråret lyst ud for Vejle Boldklub.  

 

Vinterens transfervindue

Tilgange: Jonas Andersen, Mathias Hebo, Malte Amundsen, Branko Ilic, Serhii Hryn, Kjartan Finnbogason

 

Afgange: Dino Hodzic, felix Örn Fridriksson, Lucas From, Nathan Oduwa, Agon Mucolli

 

 

Resultater i træningskampe

KMD Cup (5. plads)

Vejle Boldklub 1 - 0 Mezokovesd SE (Målscorer: Thais Damgaard Nielsen)

Vejle Boldklub 1 - 0 FC Viiturul Constanta (Målscorer: Allan Sousa)

Vejle Boldklub 1 - 1 Cracovia Krakow (Målscorer: Adam Jakobsen)

 

Slutprogram i Grundspillet

Vejle Boldklubs slutprogram i Grundspillet ser meget åbent ud, da man både skal møde ligaens førerhold F.C. København og to af de direkte konkurrenter i bunden af rækken - Vendsyssel FF og SønderjyskE. I efteråret hentede man blot fire point i de omvendte kampe mod de seks hold, man skal op imod i februar og marts. Til forårets første og ekstremt vigtige kamp mod SønderjyskE, som man tabte 3-0 til i efteråret, må Vejle undvære topscorer Allan Sousa og venstre back Viljormur Davidsen, der sidder begge udenfor med karantæne. Vejles slutprogram kan ses nedenfor:

SønderjyskE (h)

OB (u)

FC Nordsjælland (h)

F.C. København (u)

Vendsyssel FF (h)

Esbjerg fB (u)

 

Udgivet
24/01/2019