Danish Superliga

1 DAG TIL FORÅRSSTART

COUNTDOWN - F.C. KØBENHAVN

Status på efteråret

F.C. København indtager efter 20 spillerunder førstepladsen i Superliga med 47 point (målscore på 49-18). I sidste sæson lå man på fjerdepladsen med 29 point (målscore på 38-26) efter de første 20 spillerunder, så man har i den grad løftet niveauet fra 2017/18 sæsonen. F.C. København er med 24 point (målscore på 26-9) i 10 kampe ligaens næstbedste hjemmehold, mens man med 23 point (målscore på 23-9) på udebane har været ligaens bedste hold på fremmed græs.

 

Formkurve - hvad vej peger pilen

F.C. København tabte sæsonens første kamp i Telia Parken 2-1 til AC Horsens, men er alligevel det mandskab, der med 22 point (målscore på 21-10) fra R1-R10 præsterede bedst af alle i efterårets første halvdel. F.C. København satte foden yderligere på speederen i efterårets anden halvdel, hvor man hentede 25 point (målscore på 28-8). De 25 point fra R11-R20 kan kun de direkte konkurrenter i guldkampen FC Midtjylland matche. F.C. København vandt de sidste fire kampe i efteråret og pilen peger i den grad opad for Ståle Solbakkens tropper. Løverne må derfor før forårets kampe betragtes som favoritter til at løbe med guldet.

 

Nøglespillere

Robert Skov. Efterårets helt store profil i Superligaen. 18 mål i 20 kampe som kantspiller er aldrig set før i Superliga regi og kan højrekanten med det livsfarlige venstreben fortsætte takterne fra december, hvor han pulveriserede målrekorden (8 mål i december - rekorden var 3 mål), er det svært at se, hvem der skal stoppe F.C. Københavns march mod det danske mesterskab i foråret. 

Dennis Vavro. Før sæsonen havde mange forventet at Andreas Bjelland skulle agere forsvarsgeneral hos Løverne, men Dennis Vavro har været intet mindre end fremragende i efteråret. Defensivt er Vavro den F.C. København forsvarsspiller med flest clearinger og vundne luftdueller og rent offensivt har han faktisk været mere på bolden end sin boldsikre makker i det centrale forsvar Andreas Bjelland.  

 

Vinterens transfervindue

Tilgange: Guillermo Varela, Robert Mudrazija

 

Tilgange: Mads Roerslev, Aboubakar Keita, Carlo Holse, Kenan Kodro 

 

 

Resultater i træningskampe

F.C. København 1 - 0 FC Roskilde (Målscorere: Jonas Wind) 

F.C. København 4 - 0 FC Astana (Målscorere: Rasmus Falk, Pieros Sotiriou, Dame N'Doye, Ahmed Daghim)

F.C. København 0 - 0 Örebro (Målscorer: Ingen)

F.C. København 2 - 0 New York City FC (Målscorere: Robert Skov (2))  

 

Slutprogram i Grundspillet

F.C. Københavns slutprogram i Grundspillet ser rigtig fint ud, da man ikke møder nogle af de øvrige hold i Top 5. I efteråret hentede Løverne 15 point i de omvendte kampe mod de seks hold, man skal op imod i februar og marts. Til forårets første kamp mod OB har F.C. København ingen spillere i karantæne, så cheftræner Ståle Solbakken har som udgangspunkt frit valg på alle hylder. F.C. Københavns slutprogram i Grundspillet kan ses nedenfor:

OB (h)    

Randers FC (u) 

Vendsyssel FF (h) 

Vejle Boldklub (h) 

FC Nordsjælland (u) 

Hobro IK (h) 

Udgivet
07/02/2019